Scroll Top
Keukenmeubels
Keukenmeubels of keukenkastjes zoals ze ook vaak genoemd worden lijken allemaal op elkaar. Maar waar moet je op letten?

Keukenverkopers hebben maar één belang en dat is jou een keuken verkopen en wel zo snel mogelijk en zo duur mogelijk. Het is juist belangrijk voor jou als klant dat proces zo lang mogelijk te rekken: jij wil uiteraard een zo laag mogelijke prijs. Ons belang is jouw belang, die droomkeuken voor de laagste prijs. Wij zijn in dit proces::

  • 100% onafhankelijk
  • 100% transparant
  • 100% voor jou aan het werk

Wij onderhandelen de beste prijs voor jou, jij maakt je als klant geen zorgen om de koehandel en wil geen gedoe.

In deze serie blogs leggen wij niet alleen uit wat er allemaal bij komt kijken, maar gaan we ook een stukje verder op de inhoud en belangen in. Vandaag: Keukenmeubels

Welke onderdelen zitten er allemaal in een keuken? Er zijn een heleboel voor de hand liggende zaken waar we je niet mee verrassen. In de blogs hierna gaan we dieper in op bepaalde items en nemen we je van A tot Z mee.

 

Een keuken bestaat over het algemeen uit vijf posten. Laten we beginnen met ze eerst eens te benoemen en stuk voor stuk onder de loep te nemen: 

 

  1. Meubels
  2. Apparatuur
  3. Werkblad
  4. Accessoires
  5. Montage 

 

Vandaag beginnen we met de binnenkant van meubels. De volgende blog gaat over de buitenkant van de meubels: het front. 

Binnenkant meubels

Keukenmeubels of keukenkastjes zoals ze ook vaak genoemd worden lijken allemaal op elkaar. Meubels hebben een binnen- en een buitenkant. Er zit aan de buitenkant een front op, daar kies je een stijl, kleur, etc. Maar óók aan de binnenkant, in keukentermen de korpus genoemd, kunnen grote verschillen zitten. Dat is voor jou als koper niet altijd meteen duidelijk. 

De adviseur / verkoper doet zijn best om je te overtuigen dat wat je koopt van goede kwaliteit is. Soms (en wij hebben verkopers dat écht zien doen) gaan ze zelfs in een la staan om jou te overtuigen van de kwaliteit. Maar wat bepaalt nou die kwaliteit van die meubels? 

Laten we beginnen met het houtwerk van de korpus. Dat is vaak vezelplaat of beter bekend als spaanplaat. Houtvezels die op elkaar worden geperst tot een plank met daarover een laag kunststof, vaak melamine. Is dat zoveel anders bij merk A, B of C? Dat verschil zie je toch niet als koper? Ja er zit verschil in en nee dat zie je aan de buitenkant niet. 

Waar de kwaliteitskeukens het verschil maken is het aantal vezels per vierkante centimeter. We leggen we het kort uit: hoe meer vezels hoe sterker de plank (of korpus). Neem bijvoorbeeld het hang- en sluitwerk. Dat wordt vastgezet aan de korpus. Je kunt je wellicht voorstellen als er minder houtvezels in de persing zitten, dit hang- en sluitwerk eerder gaat verhangen. Hierdoor worden de kieren zichtbaar en van de strakke lijnen zakken na verloop van tijd uit.
Een goed vergelijk is altijd een hele populaire kledingkast van een groot Zweeds warenhuis: deze is ideaal om één keer in elkaar te zetten. Als je die kast twee jaar later gaat verhuizen is dat geen probleem: je kan hem nog uit elkaar halen en in elkaar zetten, maar stabiliteit laat na. Ga je diezelfde kast nou 5 jaar later weer verhuizen, dan is het wellicht een idee om een nieuwe kast te kopen. De persing van het de spaanplaat is beperkt er zitten weinig vezels per vierkante centimeter. 

Hoe hoger het segment van jouw keuken, hoe meer vezels er zitten per vierkante centimeter. Dit zie je niet van de buitenkant en dát maakt het zo ontzettend moeilijk om de kwaliteit van jouw keuken in te schatten.

Prijs Keukenmeubels

De prijs van de keukenmeubelen bestaat uit twee onderdelen. Uit de korpus zoals hierboven besproken en het front. Het front bepaalt ongeveer 70% van de kosten van je meubel. Van de overige 30% is het belangrijk te weten welke kwaliteit het is. Keukenzaken doen hun best jou ervan te overtuigen dat zij je een TOP-keuken verkopen, maar vraag wel welk merk het is. Een keuken uit eigen fabriek is ook ergens een merk. Veel merken zijn verzonnen en bedacht uit marketingoverwegingen. Heel slim maar ook heel sluw.

Zoals eerder gezegd is 70% van de prijs van je keukenmeubel het front. Hier zijn twee zaken belangrijk om te bepalen: wat vind je mooi en hoe is de situatie waar de keuken geplaatst wordt. Oftewel het praktische afwegen tegen het esthetische. 

Fronten zijn bij keukenzaken verdeeld in prijsgroepen. Je kunt uitgaan van 3 tot wel 7 prijsgroepen per leverancier. De adviseur / verkoper heeft uiteraard belang bij welke prijsgroep je kiest. Dat is allemaal van belang om de deal te kunnen sluiten. De adviseur /  verkoper is erin getraind om jou te sturen in je keuze voor een front. Het is goed je hier vooraf bewust van te zijn, laat je niet van de wijs brengen kies een front dat jou aanspreekt. 

In de volgende blog gaan we in op de keuzes die er zijn op het gebied van fronten.

Heb je wat aan dit artikel gehad, ben of ken jij iemand die bezig is met een keuken? Kom met ons in contact door dit artikel te delen met de hashtag: #altijddebestedealvoorjouwkeuken

Related Posts

×

Hallo!

Klik hier om direct te chatten via Whatsapp met de Badkameraankoopmakelaar of stuur een mail naar info@badkameraankoopmakelaar.nl.

× Whatsapp