Scroll Top
Keukenfronten

Keukenverkopers hebben maar één belang en dat is jou een keuken verkopen en wel zo snel mogelijk en zo duur mogelijk. Het is juist belangrijk voor jou als klant dat proces zo lang mogelijk te rekken: jij wil uiteraard een zo laag mogelijke prijs. Ons belang is jouw belang, die droomkeuken voor de laagste prijs. Wij zijn in dit proces:

 • 100% onafhankelijk 
 • 100% transparant 
 • 100% voor jou aan het werk

Wij onderhandelen de beste prijs voor jou, jij maakt je als klant geen zorgen om de koehandel en wil geen gedoe. In deze serie blogs leggen wij niet alleen uit wat er allemaal bij komt kijken, maar gaan we ook een stukje verder op de inhoud en belangen in. Vandaag: Keukenfronten

In de vorige post die je hier terug kunt vinden hebben we een begin gemaakt met de verschillende onderdelen van de keuken. In deze blog gaan we meteen door met de front-opties van je keukenkasten. In volgende blogs zullen we je informeren over:

 1. Meubels (zie blogpost 4)
 2. Apparatuur
 3. Werkblad
 4. Accessoires
 5. Montage

Fronten bieden je keuken tal van mogelijkheden. De meeste keukenshowrooms hebben een inspiratiekamer of een ‘frontenhok’ zoals het ook wordt genoemd. In deze ruimte vind je naast alle mogelijke fronten ook vaak stalen van werkbladen en voorbeelden van grepen, maar daar komen we in latere blogs op terug.

Tal van mogelijkheden

Er zijn veel verschillende opties en vaak is het eerste dat opvalt fronten die op elkaar lijken niet bij elkaar liggen. Dat is interessant want het ene wit is het andere wit niet en dat ene rustieke eiken is zeer zeker het andere rustieke eiken niet. Wat is dan wel het verschil? Daar zijn we weer; het merk. De merken liggen bij elkaar en dat is op het eerste gezicht misschien niet logisch.


Elke zichzelf respecterende keukenleverancier heeft een witte keuken. Waarom verkies je als klant een front van de ene leverancier boven de andere? Voor we die vraag beantwoorden eerst even terug naar waarom je een bepaalde keuze voor een front maakt: esthetisch of praktisch?

 • Esthetisch: puur op basis van uitstraling en smaak. 
 • Praktisch: hoe is de situatie waar keuken komt, zijn er huisdieren, kleine kinderen, hoe moet het front er over 10 jaar uitzien. Een varia aan afwegingen.

Welke materialen zijn er, welke keuze maak je en waarom? Laten we beginnen met te zeggen dat je het front natuurlijk kiest omdat het je aanspreekt, maar de materiaalkeuze is beslissend voor welk merk je kiest. Een voorbeeld: de adviseur / verkoper laat je twee op het oog identieke fronten zien en tóch presenteert hij of zij ze verschillend:

*Front A)  Een hoogwaardige persing met geharde melamine toplaag die niet kan beschadigen en daarnaast rondom afgewerkt met melamine ABS-vormkanten. Kras-, kleur- en stootvast. 

*Front B)  Een plank spaanplaat helemaal voorzien van kunststof, zal niet of nauwelijks verkleuren (en als hij al gaat verkleuren dan verkleuren alle fronten gelijkmatig).

Welk front kies jij: A of B? Logisch dat een meerderheid voor ‘Front A’ kiest. Het is de manier van presenteren en zo stuurt de adviseur / verkoper je naar A in plaats B.

Keuze B is in dit geval gelijk aan A alleen van een andere leverancier. De adviseur / verkoper kan allerlei redenen hebben om je naar een bepaalde leverancier te sturen. Prijs zal zeker een van de redenen zijn!

Materiaalkeuze

We staan in de showroom en we hebben allerlei materiaalkeuzes:

 • Kunststof, Laminaat, Melamine
 • Folie 
 • Lak (MDF)
 • Lak met abs vormkanten (Spaanplaat)
 • Fineer
 • Glas
 • Hout
 • RVS

De adviseur / verkoper vraagt je woonsituatie goed uit om zo te kunnen adviseren in materiaalkeuze voor de fronten. Gespoten fronten met kleine kinderen en/of huisdieren zal hij afraden. Op basis van budget zal het de ene keer een kunststof front zijn en de andere keer fineer (een duurdere optie). Je hebt zelfs ook structuurlak die een soort ‘anti fingerprint-coating’ heeft. 

De eerste vraag zal altijd zijn aan wat voor uitstraling of ‘look & feel’ denk je? Hoe gek ook de kleur is in keukenland vaak ondergeschikt. Het gaat om de materiaalkeuzes. Daarom gaan we in de volgende blog uitgebreid in op de voor- en nadelen van de mogelijke materialen.

Heb je wat aan dit artikel gehad, ben of ken jij iemand die bezig is met een keuken? Kom met ons in contact door dit artikel te delen met de hashtag: #altijddebestedealvoorjouwkeuken 

Related Posts

×

Hallo!

Klik hier om direct te chatten via Whatsapp met de Badkameraankoopmakelaar of stuur een mail naar info@badkameraankoopmakelaar.nl.

× Whatsapp